Organisasi Gangstar Bikers


´╗┐Group Gangstar Bikers dinaungi oleh Majlis Penasihat & Penaung (MPP) yang juga pencetus Gangstar Bikers. MPP terdiri dari Pembekal dan Penaja yang membantu Gangstar Bikers dari pembekalan produk dan perkhidmatan seperti produk pewangi dan penyediaan homestay di melaka dan juga penajaan iklan juga promosi Gangstar Bikers.


BERSAMA SELAMANYA

Group Gangstar Bikers terdiri daripada :-

1. Ibu Pejabat (HQ)

2. Zon-Zon

3. Gangstar Lady Bikers

4. Harimau Muda Gangstar Bikers

5. Majlis Penasihat & Penaja (MPP)


1. Ibu Pejabat

    Ibu Pejabat berfungsi sepenuhnya menetapkan dasar, objektif serta mengendalikan sepenuhnya organisasi Gangstar Bikers. Berdaftar dengan SSM di atas nama Gangstar Bikers Resources yang berperanan merancang dan mengusahakan aktiviti komersil Gangstar Bikers. Selain daripada itu, Ibu Pejabat sentiasa memantau pergerakan Gangstar Bikers dari masa ke semasa, bagi mempastikan Group ini bergerak dengan betul dan terkawal di bawah undang-undang Malaysia. Pertubuhan Gangstar Bikers juga didaftarkan di bawah ROS bagi menjalankan aktiviti pertubuhan permotoran yang berlandaskan undang-undang. Ibu Pejabat dikendalikan oleh:


 

Presiden : Abah D (Majdi Abu Bakar)Timbalan Presiden : Wong (Mohamad Hisham Majid)Setiausaha AgungAbg Men (Abd Jamil Zainol)Timbalan Setiausaha : Wazil (Mohamad Wazil Rosni)


Bendahari Agung: Maz (Maszueta Mohd Masbah)Timbalan Bendahari : Faizul Muhammad2. Zon-Zon

    Pasa masa ini terdapat 4 Zon Utama. Setiap Zon mempunyai Pengerusi, Timbalan Pengerusi, Setiausaha, Bendahari dan AJK-AJK negeri masing-masing, serta juga AJK jualan dan promosi.


    A. Zon Tengah (GBC) - Selangor, Wilayah Persekutuan KL & Putrajaya & Negeri Sembilan

               Pengerusi : Zamri C4i (Mohammad Zamri Nordin)Timbalan : Abah Ujang (Narizan)


    B. Zon Utara (GBU) - Perak, Kedah, Pulau Pinang & Perlis

       

Pengerusi: Abg Men (Abd Jamil Zainol)


        

Timbalan: Abg Lan (Mohd Azlan Azizan)

       

    C. Zon Timur (GBT) - Kelantan, Terengganu & Pahang

       

Pengerusi: Abg Adli (Muhamad Adli Kamarudin)

       


Timbalan: Abg Razak (Razak Ali)


    D. Zon Selatan (GBS) - Melaka, Johor & Singapura

       

Pengerusi: Hiana (Hariz Izzat Roslan)

       


Timbalan3. Ratu Gangstar Bikers

´╗┐     Bermula dengan unit Gangstar Lady Bikers, dan kemudian dinamakan semula kepada Ratu Gangstar Bikers, adalah unit khas untuk biker wanita sahaja. Biker-biker wanita dari semua zon berkumpul dan berbincang mengenai hal ehwal biker wanita dari segi aktiviti-aktiviti dan hal ehwal kewanitaan dalam permotoran berkumpulan.Presiden:Timbalan4. Harimau Muda Gangstar Bikers

    Diunitkan pada 2 Disember 2019 khusus untuk ahli-ahli Gangstar Bikers yang berumur 30 tahun dan ke bawah. Bertujuan mencungkil idea dan bakat muda untuk kemajuan dan perkembangan aktiviti Gangstar Bikers. Juga bertujuan sebagai pelapis kepada barisan pimpinan di masa akan datang. Ahli-ahli harimau muda adalah terpilih dari ahli GB sendiri yang mempunyai keinginan, semangat dan etika untuk menyumbang dalam kemajuan GB.


Ahli Jawatankuasa akan dipilih dari kalangan ahli Harimau Muda GB bagi memperkemaskan pengurusan Harimau Muda. Bagi yang berminat untuk menyertai, boleh hubungi saudara Shah (klik pada nama beliau).


Presiden Harimau Muda GBShah (Shahrul Irwan Ahmad (Shah)Timbalan: Daniel Rosaini


5. Majlis Penasihat & Penaja (MPP)

    Majlis Penasihat & Penaja (MPP) adalah terdiri dari individu dan juga syarikat yang menjadi pencetus dan penggerak awal jenama Gangstar. Berfungsi menjadi rujukan nasihat dan garis panduan agar perjalanan Gangstar Bikers selaras dengan matlamat dan visi yang telah ditetapkan seawal penubuhan. Selain daripada itu, MPP juga mengawal, menapis aktiviti, program, produk dan perkhidmatan yang direncanakan di dalam Gangstar Bikers. Penajaan dari segi promosi imej kumpulan Gangstar Bikers di laman facebook juga dilakukan oleh dan melalui MPP.


Sebarang usahama perniagaan mahupun program dengan entiti luar hendaklah melalui persetujuan dan kebenaran MPP.Pengerusi : Uncle Tom (Mohd Lahadif Daud)Penasihat & Artis : Atok Blank Gamma (Rusli Mohd Sharif)Penasihat : Abang Bongsu (Husin Rais)Penasihat : Masz (Maszueta Masbah)Penasihat : ASN (Ahmad Shahron Niza)Penasihat : Dayan (Dayan Nordin)Kembali ke Laman Utama